Andrej Plenković   / - ANDREJ PLENKOVIć HDZ.JUTJUB,SKRINšOT
16/07/2024 u 15:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Plenković odgovorio Milanoviću: Bolje da se ponaša kao predsjednik, a ne kao divljak

Andrej Plenković i Zoran Milanović, premijer i predsjednik Hrvatske, ponovo su u političkom okršaju.

Plenkoviću je zasmetala Milanovićeva izjava da bi aktuelni predsjednik hrvatske vlade bio idealan predsjednički kandidat.

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je predsjedniku Zoranu Milanoviću da bi bilo bolje da se ponašao u skladu sa funkcijom, a ne kao politički divljak i prostak, prenosi N1.rs.

- Bilo bi bolje, a ne fora, da se on ponaša kao predsjednik, a ne kao politički divljak i prostak koji je izvrijeđao cijelu političku scenu, koji je Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ) nazvao nacističkom strankom. U Vašingtonu je ćutao. Kakav stav, o čemu -  odgovorio mu je Plenković, piše N1 Zagreb.

Plenković: Milanović želi da bude predsjednik iz utjehe

Hrvatski premijer se osvrnuo na izjavu Milanovića da bi „Plenković bio super kandidat za predsjednika (države)“, objavili su hrvatski mediji.

Milanović je ranije najavio da će se kandidovati za još jedan mandat na predstojećim predsjedničkim izborima, koji bi u Hrvatskoj trebalo da budu održani krajem decembra 2024. godine, navodi RTS.

Milanovićevu kandidaturu podržala je njegova bivša stranka, najuticajnija opoziciona SDP.

U aktuelnoj vlasti najava Milanovićeva nije primljena sa odobravanjem, a Plenković stalno upozorava na kršenje Ustava hrvatskog predsjednika tokom parlamentarnih izbora u aprilu.

Milanović je, naime, tada tvrdio da će biti novi hrvatski premijer i, uprkos zabrani Ustavnog suda, je sve vrijeme učestvovao u kampanji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 04:07