Милорад Додик / - РТРС
25/07/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Покренута онлајн петиција за хапшење Милорада Додика

На друштвеним мрежама се већ увелико „бацају“ опкладе да ће ова о Додиковом хапшењу скупити више потписа од оне о неприхватању Инцкове одлуке

Након што је Додик прије два дана покренуо петицију о неприхватању Инцкове одлуке о забрани негирања геноцида, на интернет платформи "change.org" покренута је онлине петиција под називом "Желимо да Милорад Додик буде ухапшен и процесуиран", преноси Nova.rs.

Петицију је покренуо босански јутјубер Амир Хаџић, а до закључења овог текста потписало ју је више од 4.000 људи. Биће занимљиво пратити крајње резултате  петиције, а на друштвеним мрежама се већ увелико „бацају“ опкладе да ће ова о Додиковом хапшењу скупити више потписа од оне о неприхватању Инцкове одлуке.

-Тренутни члан предсједништва Босне и Херцеговине, већ дуги низ година крши мир и сигурност свих грађана државе Босне и Херцеговине. То чини својом ретроградном политиком и личним ставовима и изјавама, који су усмјерени против несрпског становништва у БиХ. Ми смо једина држава на свијету чији предсједник пориче властиту државу- стоји у опису петиције.

Додаје се да већ сви знају да Додик повлачи ове и многе друге деструктивне потезе за Босну и Херцеговину и будућност њених грађана, „јер жели прикрити сав криминал иза којег стоји последњих 30 година“.

-Последњим догађајима везаним за Милорада Додика и његово негирање геноцида у Сребреници, те Додиковим најавама о отцепљењу мањег БиХ. ентитета од државе Босне и Херцеговине, сигурност свих грађана БиХ је у великој мјери угрожена, а ми можемо ово окарактерисати као државни удар од самог предсједника, како би прикрио своје криминалне и друге илегалне активности-стоји уз петицију.

Занимљиво је да је у петицији „тагован“ предсједник САД-а Џо Бајден, Уједињене нације, Вијеће Европе, Европски парламент и Интерпол, што значи да су сви они упознати са овом петицијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:43