Милорад Додик / - РТРС
25/07/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Покренута онлајн петиција за хапшење Милорада Додика

На друштвеним мрежама се већ увелико „бацају“ опкладе да ће ова о Додиковом хапшењу скупити више потписа од оне о неприхватању Инцкове одлуке

Након што је Додик прије два дана покренуо петицију о неприхватању Инцкове одлуке о забрани негирања геноцида, на интернет платформи "change.org" покренута је онлине петиција под називом "Желимо да Милорад Додик буде ухапшен и процесуиран", преноси Nova.rs.

Петицију је покренуо босански јутјубер Амир Хаџић, а до закључења овог текста потписало ју је више од 4.000 људи. Биће занимљиво пратити крајње резултате  петиције, а на друштвеним мрежама се већ увелико „бацају“ опкладе да ће ова о Додиковом хапшењу скупити више потписа од оне о неприхватању Инцкове одлуке.

-Тренутни члан предсједништва Босне и Херцеговине, већ дуги низ година крши мир и сигурност свих грађана државе Босне и Херцеговине. То чини својом ретроградном политиком и личним ставовима и изјавама, који су усмјерени против несрпског становништва у БиХ. Ми смо једина држава на свијету чији предсједник пориче властиту државу- стоји у опису петиције.

Додаје се да већ сви знају да Додик повлачи ове и многе друге деструктивне потезе за Босну и Херцеговину и будућност њених грађана, „јер жели прикрити сав криминал иза којег стоји последњих 30 година“.

-Последњим догађајима везаним за Милорада Додика и његово негирање геноцида у Сребреници, те Додиковим најавама о отцепљењу мањег БиХ. ентитета од државе Босне и Херцеговине, сигурност свих грађана БиХ је у великој мјери угрожена, а ми можемо ово окарактерисати као државни удар од самог предсједника, како би прикрио своје криминалне и друге илегалне активности-стоји уз петицију.

Занимљиво је да је у петицији „тагован“ предсједник САД-а Џо Бајден, Уједињене нације, Вијеће Европе, Европски парламент и Интерпол, што значи да су сви они упознати са овом петицијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 07:26