Са протеста у Загребу / - фото: ПРИНТСКРИН
21/11/2021 u 17:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полициjа трага за организаторима протеста у Загребу и нападачима на новинара РТЛ

У току су интензивне мјере с циљем да се потенциjални организатор или више њих, на неки начин криминалистички обради и да се подигне оптужни предлог, изjавио jе Посиловић

Загребачка полициjа интензивно трага за организаторима jучерашњег неприjављеног протеста против ковид потврда у Загребу и за особама коjе су напале новинара РТЛ Горана Латковића коjи jе извјештавао са тог скупа, обjавила jе агенциjа Хина, јавља Н1.

- У току су интензивне мјере с циљем да се потенциjални организатор или више њих, на неки начин криминалистички обради и да се подигне оптужни предлог -  изjавио jе новинарима начелник Сектора полициjе Полициjске управе загребачке Давор Посиловић.

Он jе оцјенио да jе jучерашњи протест против ковид потврда прошао у “безбједносно задовољаваjућим условима“, али истиче да jе прекршен Закон о jавном окупљању, jер скуп ниjе био приjављен.

Посиловић jе указао да протесту ниjе било редара, у мањем дијелу током скупа су коришћена пиротехничка средства, а прекршена jе и Одлука о ограничавању jавних окупљања.

Он jе потврдио да jе полициjа примила кривичну приjаву због вербалног и физичког напада на новинара РТЛ Горана Латковића и да ће прегледати своjе снимке догађаjа, као и снимке камера Града Загреба и разговарати са очевицима.

Посиловић jе нагласио да jе полициjа у сталном контакту с Хрватским новинарским друштвом и другим струковним удружењима и позвао грађане да се jаве ако имаjу информациjе о нападу на новинара или другим евентуалним нападима.

Он jе потврдио да су учесници протеста на Тргу бана Jелачића запалили заставу Хрватске демократске заjеднице (ХДЗ), наводећи да jе то „документовано фотографиjом и видеом“, а истрага jе у току.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:27