Photo by Vladimir Fedotov on Unsplash, ilustracija
12/08/2021 u 22:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Повећан број заражених: Влада Косова усвојила нове мјере

Поред потврде о вакцинисању за улаз је довољан и РТ-ПЦР негативан тест не старији од 72 сата, доказ да је особа прележала корону као и тест на брзи негативни антиген који није старији од 48 сати

Влада Косова је данас, због спрјечавања ширења корона вируса усвојила нове мјере које ће се примјењивати од 20. августа, јављају агенције преносе медији.

Министар здравља Арбен Витиа је рекао је основ за доношење нових мјера "повећање броја случајева заражених корона вирусом".

По одлуци, до 10. септембра, биц́е омогуц́ен улаз у ноц́не клубове, дискотеке и објеката у којима се одржавају вјенчања, породичне забаве... капацитета преко 100 људи само са потврдом о вакцинацији.

Поред потврде о вакцинисању за улаз је довољан и РТ-ПЦР негативан тест не старији од 72 сата, доказ да је особа прележала корону као и тест на брзи негативни антиген који није старији од 48 сати.

Витиа је најавио да настава почети у септембру, те напоменуо да ће се, ако се епидемиолошка ситуација промени, анализирати мјере које ће укључивати приватне и јавне установе у области образовања.

И даље је обавезно ношење маске у јавним установама, а од чега су ослобођене особе приликом шетње на отвореном, под условом да једна особа шета сам и у возилима ако је највише четири особе.

У другим случајевима ношење маске је обавезно.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:34