/ - фото твитер
09/02/2022 u 12:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Предсједник Сјеверне Македоније одушевио јавност: Дјевојчицу са дауновим синдромом одвео у школу

Том приликом желио је показати њеним друговима и другарицама да је она једна од њих

Предсједник Сјеверне Македније Стево Пендаровски хуманим потезом одушевио је јавност.  Дјевојчицу са дауновим синдромом, која је из Гостивара испратио је до школе, пише Аваз.

Том приликом желио је показати њеним друговима и другарицама да је она једна од њих.

За случај једнаестогодишње дјевојчице Адеми јавност је сазнала прошле седмице када су родитељи ученика који похађају дјевојчицину школу одлучили да бојкотују наставу, јер је Амбла наводно агресивна према њиховој дјеци и покренули петицију да се дјевојчица са Даун синдромом искључи из школе.

Директор те школе Зијадин Нуредини истакао је да се са са Амблиним оцем договорио да се она ротира у три одјељења, и никада стално не борави у само једној учионици. Њен отац је то демантовао и поменуо да није причао са директором о томе. 

Њен отац каже да је Амбла заправо дискримисана од стране остале дјеце и да је та дјеца избјегавају, преноси македноски Пулс инфо. Због тога је Пендаровски одлучио да покуша да ријеши ситуацију и отпрати дјевојчицу до школе “Единство”.

Такође, Пендеровски је посјетио породицу Адеми и разговарао са родитељима дјевојчице о проблемима са којима се свакодневно суочавају.

Предсједник је охрабрио и подржао родитеље у њиховој борби за заштиту права дјеце са атипичним развојем и поздравио брзу реакцију омбудсмана и одлуку Комисије за заштиту од дискриминације да отвори поступак у случају Амбле, преносе македонски медији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:58