/ - PETRIČEVIĆ - UPRAVAPRIHODA.GOV.ME
26/11/2021 u 15:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пријем поводом одласка на дужност друге секретарке у Амбасади ЦГ у Хрватској

Констатовано је да је сарадња са Хрватском од изузетног значаја за очекивани приступ Црне Горе Европској унији

Вршитељка дужности директорице Управе прихода и царина Милена Петричевић, приредила је пријем Анђели Дармановић поводом одласка на дужност друге секретарке у Амбасади Црне Горе у Хрватској, са сједиштем у Загребу.

- Представници Управе прихода и царина, препознајући циљ протоколарног састанка, указали су на потребу јачања и интензивирања већ добрих билатералних односа двије сусједне земље- наводи се у саопштењу УПЦ.

Констатовано је да је сарадња са Хрватском од изузетног значаја за очекивани приступ Црне Горе Европској унији.

- Дармановић се представила и као ранији члан колектива Управе прихода и царина, некадашња Пореска управа, у периоду од 2015. до 2018. године, током којег је била задужена за послове међународне сарадње- наводи се у саопштењу.

Цијенећи своје искуство и ангажовање на Тwиннинг пројекту између пореских управа Црне Горе и Шпаније, који је имао за циљ размјену искустава, током данашњег састанка усаглашени су будући модели потенцијалне користи од Twinning пројеката.

- У том циљу Дармановић је најавила иницијативу покретања Тwиннинг пројекта између Хрватске и Црне Горе, јер би исти донио огромне бенефите УПЦ, као и самој Црној Гори- додаје се у саопштењу.

Такође, на састанку је од начелника Одсјека за сузбијање кријумчарења, Драгана Перовића, истакнута одлична међугранична сарадња, поготово на граничном прелазу Дебели бријег, којег карактерише значајан интензитет робног и путничког промета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:23