/ IZVOR: KOSOVO ONLINE
26/08/2022 u 15:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pripadnici specijalne kosovske policije kod Zubinog Potoka

Pomenuti pravac nije daleko od administrativnog prelaza Brnjak, kod kojeg su Srbi nedavno postavljali barikade nezadovoljni jednostranim akcijama kosovske vlade

U selu Jabuka u opštini Zubin Potok danas je primjećena veća kolona vozila specijalne kosovske policije u kojoj je više vozila marke "tojota lend kruzer", borbeno-oklopno vozilo "hamer h1" ali i jedan buldožer, prenose Večernje novosti.

Kako navodi taj medij, primjećeno je i oko 30 pripadnika kosovske policije. Iza ovog manevra, kako se pretpostavlja, krije se namjera da Albanci probiju novi putni pravac od sela Jabuka do "Brankovog brda", prenosi Kosovo online.

Reporter Kosovo onlajna, tragom ove informacije pokušao je da obiđe selo Jabuka, ali mu Kosovska policija nije dozvolila da skrene sa glavnog putnog pravca prema selu. Šef smjene specijalnie jedinice Kosovske policije, koji se nalazi na tom skretanju, rekao je našem reporteru da je razgovarao sa nadležnima u Prištini i da zbog njegove lične bezbijednosti ne može da ga pusti dalje ka selu Jabuka.

Policajci su bili ljubazni i rekli da samo obavljaju svoj posao. Pomenuti pravac nije daleko od administrativnog prelaza Brnjak, kod kojeg su Srbi nedavno postavljali barikade nezadovoljni jednostranim akcijama kosovske vlade.

Novosti podsjećaju, da se kosovski specijalci ubrzano pripremaju, pa su tako u bazu "Belvedere" u Južnoj Mitrovici dopremljeni kompleti šok bombi i borbenih prsluka. Osim toga, navodi se da su koovski specijalci su u četvrtak imali obuku zajedno sa delovima KBS, koju su sprovodili instruktori 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:03