/ - FOTO: KOSOVO ONLINE
06/01/2023 u 16:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pucnjava na Kosovu: Albanac ranio dječaka i mladića dok su nosili Badnjak

Riječ je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi, navode iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije

Dječak i mladić S.S. (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, prenosi Kosovo onlajn.

Djeca su, kako se navodi, u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

- Išli smo po Badnjak kao i svake godine. Stali smo na put da se slikamo, naišao je auto, ne znam koji, iz auta je pucano na nas. Evo u ruku sam pogođen - rekao je uznemireno Miloš Stojanović, ranjeni mladić iz Gotovuše nakon što mu je ukazana prva pomoć.

image

Stojanović

- FOTO: KOSOVO ONLINE

Napadač A.K. (33) koji je pucao na dečake je uhapšen i prebačen je u Uroševac na ispitivanje. Mediji pišu da je osumnjičeni napadač pripadnik Kosovskih bezbjednosnih snaga. 

- Zadobili su prostrjelne rane, jedan dječak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi. U ovom trenutku se transportuju u Kliničko bolnički centar u Gračanici gdje će dobiti najbolju moguću njegu. Riječ je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Iako je više očevidaca vidjelo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila.

- Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtijevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrijeđenima pružiti svu neophodnu pomoć, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:51