/ foto youtube
23/08/2021 u 23:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рама о нападу на Бреговића: Хистерија према најизузетнијем музичару

То је фашистичка хистерија, срамна за албанско европско грађанство, за нашу историју и традицију, написао је Рама на свом фејсбук налогу

Албанска полиција ухапсила је двоје људи због бацања сузавца за вријеме концерта музичара Горана Бреговића. У саопштењу полиције се наводи да је 21-огодишњи Редон Лека ухапшен због бацања канистера са сузавцем док је Бреговић наступао на Фестивалу пива у албанском граду Корчи, пише портал Б92.

- Други човјек је ухапшен када је покушао да спријечи полицију да одведе Леку. Бреговићево присуство изазвало је националну расправу, а неки су га осудили што није иступио против српских злочина почињеним над Албанцима у сусједном Косову- пише наведени медиј.

Други су рекли да умјетници не треба да се укључују у политику. Албански премијер Еди Рама осудио је критику Бреговића као "средњовјековну хистерију" према "једном од најизузетнијих музичара на Балкану".

Рама је рекао да пјевач није ништа рекао против Албанаца и да никад није подржавао српски режим за вријеме рата.

- То је фашистичка хистерија, срамна за албанско европско грађанство, за нашу историју и традицију- написао је Рама на свом фејсбук налогу.

Бреговић је посјетио Албанију 2006. и одржао концерт, и од Раме, који је тада био градоначелник, добио симболични кључ. Његово присуство није изазвало инциденте.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:06