/ ILUSTRACIJA FOTO: DAN PORTAL
19/01/2023 u 11:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rastu vodostaji rijeka u regionu

aka kiša doprinosi nešto težim uslovima za vožnju, a na kolovozima je na pojedinim mjestima primjetna veća količina vode

Zbog obilne kiše i izlivanja rijeka u Prijepolju i Sjenici proglašena je vanredna situacija, vodostaji rastu, a najkritičnije je u Bukrešu.

Iz Crne Gore stižu novi obilni dotoci, pa je na Limu podignut još jedan nasip da se zaštiti Brodarevo. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, "Srbijavoda" i opština, obezbjeđuju mjesta gdje se, tokom dana, očekuje vrh poplavnog talasa, prenosi RTS.

Јaka kiša padala je tokom cijele noći na teritoriji opština Sjenica i Raška i doprinijela je ponovnom rastu vodostaja rijeka. I dalje je najkritičnije u naselju Bukreš gdje je juče poplavljeno više od 40 kuća. Pripadnici sektora za vanredne situacije i mještani dežurali su i noćas zbog mogućeg izlivanja rijeke, ali i saniranja štete koja je nastala tokom jučerašnjeg dana.

Zbog izlivanja rijeke Grabovice, Sjenica je proglasila vanrednu situaciju. Raste i vodostaj Ibra u Raški. Јaka kiša doprinosi nešto težim uslovima za vožnju, a na kolovozima je na pojedinim mjestima primjetna veća količina vode.

Raste i vodostaj Drine. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na području Kosova i Metohije, jugoistočne i istočne Srbije, doći do inteziviranja padavina, prenose Nezavisne.

Izlio se potok na putu Novi Pazar–Sjenica Na putu Novi Pazar–Sjenica u mjestu Suva Ćuprija potok se izlio na kolovoz i nanio veliku količinu zemlje i kamenja. Saobraćaj se usporeno odvija u dužini od 50 metara. Na kolovozu ima nakupljene vode na nekoliko desetina lokacija što otežava saobraćaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:34