Izvor: Istarska Uprava policije
16/10/2021 u 17:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разбијен дилерски ланац: Из БиХ хероин допремали у Истру и Далмацију

Криминалистичким истраживањем обухваћено је 12 особа, од којих девет хрватских држављана и троје држављана БиХ

У великој полицијској акцији "Грота" разбијен је дилерски ланац којим се из БиХ хероин допремао у Истру и Далмацију, а пронађено је и одузето 19,2 килограма хероина, 1,3 килограма амфетамина, ваге, смјесе за повећање дроге, мобилни уређаји, као већи износ новца.

-Акција, вођена под оперативним именом ‘Грота’, почела је у новембру прошле године, када смо на састанку с Државном агенцијом за истраге и заштиту (СИПА) примили почетна сазнања како одређене особе кријумчаре из БиХ дрогу за илегално наркотржиште Истре и Далмације- речено је на конференцији за новинаре у Пазину.

Криминалистичким истраживањем обухваћено је 12 особа, од којих девет хрватских држављана и троје држављана БиХ.

Утврђено је да су они од децембра 2020. до 14. октобра 2021. године набављали веће количине хероина и амфетамина у Босни и Херцеговини ради континуиране неовлашћене производње и трговину наркотицима на подручју Хрватске, са циљем стицања финансијске и друге материјалне користи.

Укупно је пронађено и одузето 19.433 грама хероина, 1.778 грама амфетамина, око 1.000 грама марихуане, 28 грама екстазија и четири грама кокаина, затим ваге, смјесе за повећање дроге, мобилни уређаји и око милион куна за које се претпоставља да потичу од препродаје дроге.

Полицијски службеници ухапсили су 11 особа, док је једна особа у бегу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:12