30/06/2021 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одлука суда у Приштини: Ристу Јовановићу 30 дана притвора због опасности од бјекства

Адвокат Филиповић затражила је да се њен клијент брани са слободе и указала на неоснованост тврдњи да је Јовановић јавно угрозио безбједност грађана Косова

Подгоричанину Ристу Јовановићу, кога је Косовска полиција ухапсила на Видовдан, 28. јуна, на Газиместану одређено је 30 дана притвора, јавља Kosovo online.

Он ће, како је одредила судија, у притвору бити у Сјеверној Митровици. Јовановић који је пред Основним судом у Приштини оптужен за кривично дјело "Изазивање националне и верске мржње и нетрпељивости", има право жалбе на ту одлуку.

(ВИДЕО) Почело суђење Јовановићу: Заклињем се пред Богом и у своју ћерку, нисам крив

Бранилац Јовановића, адвокат Јована Филиповић рекла је да очекује да ће Апелациони суд уважити жалбу и да ће се он у даљем току суђења бранити са слободе.

image

Фото: Косово онлине

На почетку данашњег рочишта судија је прочитала оптужницу којом се Јовановић терети за поменуто дјело, након чега се он изјаснио да није крив и да није дошао на Косово да провоцира и шири мржњу.

Тужилац је затражио судски притвор због опасности од бјекства и навео да је казна, према важећим законима на Косову, за оваква дјела до пет година затвора.

(ВИДЕО) На Газиместану косовска полиција ухапсила Подгоричанина

Адвокат Филиповић затражила је да се њен клијент брани са слободе и указала на неоснованост тврдњи да је Јовановић јавно угрозио безбједност грађана Косова.

Суђењу је присуствовао и отправник послова у амбасади Црне Горе на Косову Мирсад Бибовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:59