/ LOGO SDP - LOGO SDP
09/12/2021 u 14:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП ЦГ И СДП БиХ разговарали о порасту национализма у региону

Током сусрета разговарано jе о политичким процесима у Црноj Гори и Босни и Херцеговини

Делегациjа СДП Црне Горе се у оквиру редовне размjене мишљења и партнерске сарадње сусрела са делегациjом СДП Босне и Херцеговине, предвођену предсjедником Нермином Никшићем, наводи се у саопштењу СДП - а Црне Горе.

Током сусрета разговарано jе о политичким процесима у Црноj Гори и Босни и Херцеговини, кључним изазовима са коjима се суочаваjу грађанске и европске снаге у ове двиjе земље, посебно у свиjетлу нарастаjућег национализма у региону и приjетњи његовоj стабилности. 

Развоj грађанског друштва и коначан пораз националистичких и великодржавних идеологиjа услов напретка земаља региона и региона у цjелини су вриједности које дијеле обје партије, поручено је са састанка. 

- Поред броjних негативних тенденциjа коjи се актуелно дешаваjу у региону ипак охрабруjе наjава снажниjег ангажмана наших међународних партнера у промоциjи стабилности, демократиjе, владавине права и процеса ЕУ интеграциjа - наводи СДП ЦГ. 

Делегациjу СДП Црне Горе чинили су предсjедник Рашко Коњевић, почасни предсjедник Ранко Кривокапић, потпредсjедник Адис Балота и генерални секретар Иван Вуjовић, док су поред предсjедника Никшића у делегациjи СДП БиХ били градоначелница Сараjева Бењамина Карић, шеф клуба заступника СДП БиХ у Парламенту БиХ Саша Магазиновић и потпредсjедник СДП БиХ Иван Бобан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:48