/ - ILUSTRACIJA YOUTUBE BALKAN NOVOSTI
30/11/2021 u 10:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СИПА ухапсили девет особа због ратних злочина

Особе које су под истрагом Тужилаштва осумњичене су да су као припадници војне полиције ВРС починили ратне злочине над жртвама бошњачке и хрватске националности на подручју Босанског Новог 1992. године

Поступајући по налогу тужитеља из Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, припадници Државне агенције за истраге и заштиту лишили су слободе девет особа на подручју Босанског Новог, Приједора и Костајнице које су осумњичене за казнена дјела злочина против човјечности, пише Аваз.

Особе које су под истрагом Тужилаштва БиХ осумњичене су да су као припадници војне полиције ВРС починили ратне злочине над жртвама бошњачке и хрватске националности на подручју Босанског Новог 1992. године, а који се односе на убиства више особа, те незаконито заточење и злочине над више стотина особа, у логору Ватрогасни дом.

Након криминалистичке обраде, осумњичени ће бити предати поступајућем тужитељу који ће их испитати и након тога донијети одлуку о даљим активностима у предмету, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:47