/ - FOTO: TROJICA OSUMNJIčENIH SU PRIZNALA KRIVICU-FACEBOOK (PREUZETO SA AVAZ.BA)
08/12/2023 u 19:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjeverna Makedonija: Zatvorenici bijesni na uhapšene otmičare ubijene tinejdžerke

Svaki put kad ih izvedu i dovedu u zatvor, vide se kroz prozore, a ostali pritvorenici ih dozivaju, kuckaju po rešetkama, psuju...

Četvorica osumnjičenih za otmicu i ubistvo V.G. (14) , koji su pritvoreni i nalaze se u zatvoru Skoplje u Šutki, suočavaju se sa svakodnevnim revoltom ostalih pritvorenika, piše portal Skoplje1, prenosi Avaz.ba.

(VIDEO) Brutalno ubistvo tinejdžerke: Objavljen snimak vozila kojim je oteta

Svaki put kad ih izvedu i dovedu u zatvor, vide se kroz prozore, a ostali pritvorenici ih dozivaju, kuckaju po rešetkama, psuju...

Šef zatvora Filip Andov nije ni potvrdio ni demantirao tu informaciju, samo je kazao da je sigurnosna situacija pod kontrolom i da je pristup navedenoj četvorci ograničen.

Ovo je međunarodna potjernica za glavnim osumnjičenim za ubistvo Vanje

- Odvojeni su od ostalih pritvorenika i zatvorenika. Ni svi zatvorski službenici nemaju pristup svim njihovim prostorijama. Ulazi se s posebnim karticama, koje imaju određeni čuvari. Pod stalnom su kontrolom s obzirom na to koji je stepen kriminala počinjen i sve je u skladu s protokolima i zakonima - rekao je Andov za Skoplje1.

Otac odao otmičarima ključnu informaciju o Vanji: Tinejdžerku ubili iz straha

Pritvorenici i zatvorenici iz Šutke očito su zgroženi dvostrukim ubistvom. Trojica od četvorice osumnjičenih koji se nalaze u istom zatvoru priznala su krivicu. Tužiteljstvu i policiji priznali su svoje uloge u ovom monstruoznom zločinu.

Ukazali su i na Ljupča Palevskog Palča kao organizatora i izvršitelja.

Jedini među njima koji nije priznao krivicu ili povezanost s bilo kim od ostalih osumnjičenih, uključujući i Palevskog, jest otac male Vanje, Aleksandar Gorčevski. On tvrdi da nikoga od njih ne poznaje i da im nije prenio putanju kretanja ubijene Vanje. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:19