jake policijske snage na ulicama Istočnog Sarajeva / - FOTO: N1
01/09/2023 u 19:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Snajperisti i jake policijske snage na ulicama Istočnog Sarajeva

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit poručio je kako je nedgovorno “na međuentitetskoj liniji razgraničenja organizovatii političke događaje koji podstiču na podjele

Desetine pripadnika MUP-a RS idu ulicom Ive Andrića ka mjestu održavanja protesta u Istočnom Sarajevu, javlja reporter N1 Sarajevo. U 18 sati zakazano je okupljanje na međuentitetskoj liniji kao podrška optuženom predsjedniku entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku.

Kamere N1 zabilježile su jake policijske snage, a primjetno je, kao što se može vidjeti i na fotografiji, prisustvo snajperista.

Podsjećamo, visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit poručio je kako je nedgovorno “na međuentitetskoj liniji razgraničenja organizovatii političke događaje koji podstiču na podjele”.

“Sloboda kretanja između dva entiteta mora biti osigurana u svakom trenutku. Svi pokušaji da se međuentitetska linija razgraničenja prikaže kao linija razdvajanja BiH predstavljaju jeftinu manipulaciju građanima”, dodao je Šmit.

Manja grupa građana stigla je na proteste za podršku Miloradu Dodiku u Istočno Sarajevo. Na krovovima su snajperisti, a skup osigurava i veliki broj policijskih službenika MUP-a RS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 03:17