/ - HGSS
21/06/2023 u 13:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srušio se mađarski vojni helikopter, nađena dva tijela: Zapeo je za kabl ziplajna?

Riječ je o helikopteru mađarskih oružanih snaga koji se u Hrvatskoj nalazi na obuci

Na području Pakova sela u Šibensko kninskoj županiji u Hrvatskoj, srušio se vojni helikopter, javlja N1 i dodaje da nije riječ o helikopteru Oružanih snaga RH. Pronađen je helikopter i dva tijela, a traje potraga za trećim članom posade.

Riječ je o helikopteru mađarskih oružanih snaga koji se u Hrvatskoj nalazi na obuci. Pročelnik HGSS-a Josip Brozičević potvrdio je za N1 da se vidi dim na protupožarnim kamerama.

Helikopter Mi-171 Sh iz Divulja i avion Pilatus Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva uključili su se danas u potragu za srušenim helikopterom, dodaje N1.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, pilot nije uočio žicu od ziplajna te je zapeo za nju. Letjelica je pala i odmah se zapalila.

O padu helikoptera u kanjonu Čikole na području Pakova Sela pitali su i portparola PU šibensko-kninske, ali nisu mogli dobiti službenu informaciju osim da su i policijske ekipe na terenu.

- Nadležne službe će dati saopštenje kad budu raspolagali informacijom, to je sve što zasad mogu reći - rekao je Šime Pavić.

Inače, MORH je danas objavio i saopštenje da se u sklopu priprema za vojnu vježbu ocjenjivanja borbene spremnosti, "Strong Bastion 2023." od 20. do 30. juna očekuje pojačan promet vojnih vozila u oba smjera od graničnog prelaza s Mađarskom Letenye-Goričan do vojarne "7. gardijske brigade Puma" u Varaždinu, saopštio je MORH.

Nije stoga poznato je li navedeni helikopter bio dio oružanih snaga koji učestvuju u navedenoj vježbi ili je dio nekog drugog programa vojne saradnje Mađarske i Hrvatske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 09:12