Александар Вучић и Јенс Столтенберг / - фото: Н1
26/09/2021 u 14:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Столтенберг: Забрињаваjуће стање на сјеверу Косова; Вучић: Србија није угрозила мир

Седам дана траjе потпуна окупациjа оклопним возилима сјевера Косова и Метохиjе коjе спроводи Приштина и сви у међународноj заjедници ‘громогласно ћуте, нагласио jе предсједник Србиjе

Предсједник Србиjе Александар Вучић разговарао jе телефоном са генералним секретаром НАТО Jенсом Столтенбергом поводом, како jе генерални секретар рекао, забрињаваjуће ситуациjе на сјеверу Косова и Метохиjе. Вучић jе истакао да Србиjа апсолутно ничим, ни jедним jединим своjим потезом, ниjе прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуциjу 1244, нити jе на било коjи начин угрозила очување мира.

– Седам дана траjе потпуна окупациjа оклопним возилима сјевера Косова и Метохиjе коjе спроводи Приштина и сви у међународноj заjедници ‘громогласно ћуте – нагласио jе предсједник Србиjе, пише Н1.

Додао jе да „ипак, сви су изненада забринути када на територориjи централне Србиjе угледаjу српске хеликоптере и авионе, jер ваљда не би требало да постоjе, или не би смјели да полете док им Курти или неко из међународне заjеднице то не одобри“.

Србиjа поштуjе све међународне споразуме коjе jе потписала, Србиjа ће се увијек понашати одговорно и озбиљно, али Србиjа и даље пита кад креће формирање ЗСО и када ће Куртиjеве оклопне jединице бити повучене са сјевера Косова и Метохиjе, наводи се у саопштењу из Вучићевог кабинета.

На краjу, уз захвалност генералном секретару Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну, Вучић jе поставио питање коjу jе то норму и међународни пропис Србиjа прекршила.

– Данас, jуче или било када – упитао jе Вучић.

Двоjица саговорника договорили су да остану у сталном контакту због неопходности очувања мира и стабилности у целом региону.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:35