/ - FOTO SKRINšOT VIDEO NOVOSTI
02/02/2022 u 11:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење Столићу и Голубовићу: Негирали кривицу, не познају Беливука

На оптуженичкој клупи са Столићем налази се и Филип Голубовић, којем је као припаднику Беливукове групе Столић достављао тражене информације

Оптужени инспектор СБПОК-а Божидар Столић (36) данас се на почетку суђења у Специјалном суду у Београду, поводом оптужби да је злоупотребом службеног положаја одавао информација о истрази против организатора и дјела припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, изјаснио да не признаје ниједно кривично дјело из оптужног акта, пишу Новости.

- Примио сам опружни предлог, не признајем ниједно кривично дјело из оптужног акта - казао је Столић.

Филип Голубовић, који се такође данас нашао на оптуженичкој клупи у овом случају, изјавио је да није крив.

- Не признајем извршење кривичних дјела, сматрам да нисам крив. Што се тиче детаљније одбране у наставку поступка ћу се изјаснити, пошто ми је данас уручен оптужни акт - рекао је Голубовић.

Тужилац је одустао од предлога да се овај поступак припоји поступку који ће бити вођен против Вељка Беливука, Марка Миљковића и осталих чланова криминалне групе.

Након што су се оптужени кратко изјаснили, услиједило је уводно излагање замјеника тужиоца Саше Иванића.

Замјеник тужиоца је изнио низ доказа које предлаже да се изведу током главног претреса.

Између осталог и увид у документацију која је стигла из Француске, а везано за дешифровање апликације Скај. Овај материјал, како је рекао Иванић, налази се у списима предмета против Беливука и Миљковића.

Столићев бранилац, адвокат Бранислав Богдановић навео је да тужилаштво није предложило ниједан валидан доказ.

Он је рекао да не постоје докази да је Столић добијао информације шта је све пронађено у кући у Ритопеку. Такође, рекао је да Тужилаштво не даје ниједан доказ да је Столић био члан било које организоване криминалне групе. Једину везу са Беливуком, како је рекао адвокат, имао је пошто је поступао као овлашћено лице у откривању и хапшењу ове криминалне групе.

Голубовић је изјавио да „С обзиром да смо чули да нас спомињу везано за Беливука и Миљковића, морам да изнесем да ја те људе не познајем“.

Судија Зоран Шешић му је на то рекао да ће о свему детаљно говорити када буде износио одбрану.

Столић је у суд дошао са слободе, пошто му је 24. децембра Виши суд у Пожаревцу укинуо притвор у предмету који се води пред тим судом због кривичног дјела принуда у покушају.

На оптуженичкој клупи са Столићем налази се и Филип Голубовић, којем је као припаднику Беливукове групе Столић достављао тражене информације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:15