Ана Брнабић  - (фото:ATVBL.COM)
08/06/2021 u 19:59 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Тихе реакције у Србији на пресуду Младићу

Брнабић је рекла да мора да буде опрезна да не би направила штету држави Србији

Највиши званичници Републике Србије још се нису огласили о правоснажној пресуди Механизма за кривичне судове у Хагу, којом је Ратко Младић осуђен на доживотну казну затора због ратних злочина у БиХ и геноцида у Сребреници, пише Н1.

Премијерка Брнабић рекла је да не може да коментарише пресуду и поручила је да ће о томе вечерас говорити председник Вучић на сједници Савјета безбједности УН. Од чланова Владе засад став је засад саопштио само министар унутрашњих послова Александар Вулин, и то као предсједник Покрета социјалиста.

Он је рекао да није ријеч о пресуди, већ о освети. Осим Покрета социјалиста, о пресуди Младићу се од парламентарних странака огласила још само Социјалдемократска партија Србије која је поздравила одлуку Жалбеног вијећа. Реакције ванпарламентарних странака су, очекивано.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да не може да коментарише правоснажну пресуду Ратку Младићу.Она је рекла да мора да буде опрезна да не би направила штету држави Србији.

-Република Србија је у потпуности посвећена и залаже се за истраживање свих ратних злочина, испитивање свих злочина и привођење свих оних који су оптужени и кажњавање одговорних за ратне злочине, ево скоро 30 годин- рекла је Брнабић.

Izdvojeno

21. jul 2021 21:31