Тома Здравковић / - фото: ЈУТЈУБ/ПРИНТСКРИН
02/10/2021 u 16:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тома Здравковић добиjа споменик у београдскоj Скадарлиjи

Предсједник Социjалдемократске партиjе Србиjе Расим Љаjићjе приликом предаjе инициjативе, истакао да jе Тома Здравковић био jединствен и познат не само у Београду и Србиjи већ и на цјелокупном простору бивше Jугославиjе.

Град Београд jе прихватио инициjативу коjу jе поднио предсједник Социjалдемократске партиjе Србиjе Расим Љаjић, у своjству грађанина, да пјевач Тома Здравковић добиjе споменик у Београду, изjавио jе замјеник градоначелника Горан Весић.

Он jе после састанка коме jе присуствовала предсједница градске Комисиjе за споменике и називе тргова и улица Андреа Радуловић рекао да ће на следећоj сједници Скупштине града бити донијета одлука „о подизању спомен-обиељежjа коjе би требало да буде у Скадарлиjи, управо на мјесту гдје jе последњи пут пјевао – пренио jе Беоинфо.

Нагласивши да jе Здравковић дио историjе Београда, Весић jе навео да ће бити расписан конкурс у коjем ће учествовати Завод за заштиту споменика културе, с обзиром на то да jе Скадарлиjа под заштитом државе jер спада у културно-историjску цјелину.

Љаjић jе, приликом предаjе инициjативе, истакао да jе Тома Здравковић био jединствен и познат не само у Београду и Србиjи већ и на цјелокупном простору бивше Jугославиjе.

– Човјек коjи jе своj живот сликао музичким нотама, док су његове пјесме и данас популарне као и када су настале, и то у сваком граду наше бивше државе – рекао jе Љаjић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 19:42