Милорад Додик / - РТРС
18/10/2021 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво БиХ формирало нови предмет против Милорада Додика

Формирање предмета против Додика тражио је крајем прошле седмице државни тужилац Джермин Пашић

Тужилаштво Босне и Херцеговине формирало је нови предмет због медијских иступа члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у којима исказује пријетње територијалном интегритету и највишим институцијама БиХ, јавља Avaz.ba.

Сасвим је разумљив интерес јавности за поднесене пријаве против члана предсједништва господина Милорада Додика које су пристигле у посљедње вријеме, посљедња дана 18.10.2021. године.Ради благовремене спознаје Тужилаштво Босне и Херцеговине обавјештава јавност да је већ по примитку прве пријаве формиран предмет и задужен тужилац а остале пријаве су такођер у раду - саопћено је из Тужилаштва БиХ.

Формирање предмета против Додика тражио је крајем прошле седмице државни тужилац Джермин Пашић.

Како је Пашић навео у маилу, тужитељ сам не може формирати предмет, обзиром на утврђену процедуру формирање и сигнирање предмета преко ЦМС-а, но да рекација Тужилаштва мора услиједити због постојања основа сумње кривичног дјела из Главе XВИ Кривичног закона БиХ.

Овај члан закона односи се управо на напад на уставни поредак, угрожавању територијалне цјелине, подривању војне или одбрамбне моћи оружаној побуни, противзаконитом формирању војних снага за што су запријечене казне затвора и до десет година.

Додик је недавно рекао да ће забранити рад СИПА, ОСА-е, државног Суда и Тужилаштва на подручју РС, али и да ће овај ентитет организирати своју војску.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:44