/ - FOTO: SKRINŠOT, N1
11/05/2022 u 13:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У тужилаштву саслушан Филип Кораћ, високопозиционирани припадник Земунксог клана

Кораћ се на испитивању задржао врло кратко те није познато како се изјаснио о оптужбама, пише јутарњи.хр

Јутрос у осам сати под великим мјерама обезбјеђења које су укључивале припаднике интервентне полиције наоружане дугим цијевима и с панцирним прслуцима, Филип Кораћ, којег су медији прозивали као једног од вођа Земунског клана, а који се прије три недјеље изненада појавио пред Реметинцем те се предао због оптужби да је имао фалсификовани хрватски пасош, испитан је у просторијама Општинског државног тужилаштва у Загребу, пише Jutarnji.hr.

Кораћ се на испитивању задржао врло кратко те није познато како се изјаснио о оптужбама, пише јутарњи.хр.

-Мој брањеник се изјашњавао о поуци о правима којом му се на терет ставља фалсификовање пасоша- рекао је Кораћев адвокат Гордан Преглеј не желећи улазити у садржај исказа његовог брањеника.

Након испитивања Кораћ је под пратњом враћен у Реметинец.

Кораћ је, како је то утврдила истрага, набавио фалификовани пасош Републике Србије на име Слободана Коралије, иначе држављанина Србије рођенога у хрватском Подунављу. Крајем октобра 2017. у матичном уреду у Товарнику на основу тог фалсификованог документа, који је садржао његову фотографију, те личне податке Слободана Коралије, Кораћ је поднио захтјев за добијање хрватског пасоша и извода из амтичне књиге рођених, на име Коралије.

Нешто више од мјесец дана касније, 7. децембра 2017. дошао је у Загреб. Најприје је отишао у Пореску управу у Новом Загребу, гдје је извадио ОИБ, а затим се са свим тим документима упутио директно у полицијску централу у Петрињској.

Поднио је захтјев за пријаву пребивалишта у Хрватској и потом поднио захтјев за е-пасош и е-личну карту у убрзаној процедури, а што су му, немајући икакав разлог сумњати у његов идентитет и издали.

Филип Кораћ ухапшен је 24. априла због фалсификованих исправа, а то је резултат заједничке акције српског Тужилаштва за организовани криминал и њихових хрватских колега. Ријеч је о човеку од највећег повјерења Луке Бојовића и једном од највећих непријатеља кавачког клана, писали су недавно српски медији.

То је рађено у исто вријеме када је у Новом Саду процесуиран Радоје Звицер, такође због фалсификовања исправа. Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) и хрватска полиција спровеле су заједничку акцију против фалсификатора докумената и хапшењу криминалаца који их користе.

За Кораћа се, како је објавиоНова.рс, причало да је потпуно одан свом пријатељу и шефу Луки Бојовићу, а њихова група је блиска шкаљарском клану који је у „рату“ са супарничким кавачким кланом, па су самим тим заратили и са кланом Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Беливуку и Миљковићу је, према писању портала, Филип Кораћ био и највећа пријетња и највећи трн у оку, а мржња је била толика да су му преко апликације СКY слали поруке које су биле написане на лешевима људи које су убили, а за које су сматрали да раде за Филипа Кораћа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:51