avion, ilustracija / - FOTO: PIXABAY
02/07/2023 u 17:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen Britanac koji je pokušao da otvori vrata aviona na letu za Zadar

Policija Britanca sumnjiči da je u petak uveče na aerodromu Zadar, počinio krivično djelo prisile prema službenom licu i narušavao javni red i mir

Zadarska policijska uprava završila je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim Britancem koji je "narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način", i predat je pritvorskom čuvaru uz krivičnu prijavu, saopštila je zadarska PU, prenosi N1.

Policija Britanca sumnjiči da je u petak uveče na aerodromu Zadar, počinio krivično djelo prisile prema službenom licu i narušavao javni red i mir, zbog čega je na licu mjestu uhapšen i odveden u policiju na kriminalističko istraživanje.

Nakon kriminalističkog istraživanja, u subotu, 1. jula prebačen je Krivično-prekršajno odeljenje Opšinskog suda u Zadru.

Policija navodi da je Britanac sve vrijeme pružao aktivan otpor, zbog čega su nad njim uporebljena sredstva prisile.

Zbog rastrojenog stanja, sa suda je upućen u bolnicu te je u službenom vozilu, kao i u bolnici, fizički napadao policajce te pokušavao da povrijedi samog sebe.

Jedan policajac je lakše povrijeđen.

Britanac je predat pritvorskom čuvaru PU zadarske uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivična djela prisile prema službenom licu koja je dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu u Zadru.

Prije nego što je policija izvijestila javnost o remećenju javnog reda i mira, na društvenim mrežama se pojavio snimak iz aviona Ryanaira u Zadru na kojoj mladić galami i na silu pokušava da izađe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:31