/ -FOTO: RINO GROPUZZO
25/05/2022 u 15:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ведрана Рудан шокирала јавност: Два пута сам покушала да убијем оца

Био је сав у крви, од пете до главе, али је ипак доктор у близини успио да му закрпи ране, казала је књижевница

Хрватска књижевница Ведрана Рудан гостовала је у емисији „ТВ лица као сав нормалан свет“ на РТС-у и проговорила о болним тренуцима кроз које је пролазила, наводећи да је покушала да убије свог оца кад је имала 15 година.

- Није ми успјело. Покушала сам и са 20, али је једва остао жив. Имала сам 21 годину, дипломирала сам и радила. Било је то вријеме кад су се носиле мини-сукње, а онда су, преко ноћи, дошле у моду макси-сукње. Радила сам, имала сам своју плату и пратила моду, па сам тако скинула мини и обукла макси-сукњу. Отац је ушао у кухињу, а живјели смо у рупи, у правом ћумезу. Одмјерио ме, мајка у углу дрхти, али никад се није смио дизати тон... а отац каже: 'Јуче си била ку*ва, а данас си часна сестра, одлучи се'. Одговорила сам му 'не с...', а мајка је скоро умрла, јер сам први пут дигла тон на оца. Помислила сам: 'Шта ми се може догодити? Завршила сам школу и радим- наставила је Рудан.

- А онда ми је он пришао, подигао ме и бацио у стаклени орман. Била сам сва у крви и стаклу, имали смо шпорет на дрва и на њему је, у том тренутку, била велика шерпа пуна гулаша. Ухватила сам је за те горуће "уши", дигла у ваздух и бацила оцу у главу. Мајка је викнула, отац се одмакао, био је сав у крви, од пете до главе, али је ипак доктор у близини успио да му закрпи ране. Kад се вратио у кафић, омиљена конобарица га је питала: 'Ћа ти је, Иве?', а он одговорио: 'Ведрана је покушала да ме убије'. Одговорила му је: 'Шта је досад чекала?'.

-Тог дана сам отишла из куће у намери да се никад не вратим. Тако је остало до удаје. А онда, док је мој бивши муж био у војсци, а ја с малим дјететом, била сам толико сиромашна да сам позвала мајку и рекла јој: 'Немамо шта да једемо, могу ли да дођем код вас?'. Мајка је била у невјерици- наставила је даље.

Њен отац је ипак то дозволио.

-Имала сам сина којег је он обожавао, па ме више од тада није такао. Мој син је, уз помоћ полуписменог дједа, са двије године већ научио да чита као неки поп. Била је то натприродна љубав- закључила је Ведрана у емисији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:08