Илустрација / - ЦЕДИС
14/02/2022 u 06:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Велика хаварија на далеководу у Сјеверној Македонији

Министарство унутрашњих послова провјерава снимке са сигурносних камера постављених у близини мјеста настанка кварова

Људски фактор или варница са далековода били су разлог пожара због којег су Скопље, дјелови Штипа, Светог Николе и других насеља остали без струје.

На то питање ће надлежни морати да одговоре, пренијела је Телма.

Министарство унутрашњих послова провјерава снимке са сигурносних камера постављених у близини мјеста настанка кварова. Према званичним информацијама електропреносног система МЕПСО, дошло је до прекида напајања електричном енергијом због нестанка струје у трафостаници "Скопље 4" у Пинтији, која струјом напаја већи дио града, али и трафостаници Бунарџик.

Диспечери су вратили напон у већем дијелу мреже и ради се на отклањању изолованих кварова због којих су могући краткотрајни прекиди у снабдијевању. Пожар који је избио на само 100 метара од кључне трафостанице од 400 киловата "Скопље 4" и непосредно испод далековода који води до трафостанице Бунарџик брзо су локализовали скопски ватрогасци.

Не искључује се могућност да је до пожара дошло због варнице са далековода, а неколико тренутака касније пријављена је и експлозија на трафостаници у Бунарџику. Према информацијама Телме, оштећени су осигурачи на трафоу код Бунарџика, што указује на то да је покидан заштитни ланац, аутоматска заштита није реаговала на вријеме и због тога је дошло до експлозије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:39