/ FOTO: MUP RS
17/11/2021 u 22:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО- ФОТО) Група повезана са "шкаљарцима" куповала возила ради прања новца?

Више скупоцјених возила привремено је одузето у оквиру акције "Транспортер", током које су пронађена 303 килограма дроге сканк

Више скупоцјених возила привремено је одузето у оквиру акције "Транспортер", током које су пронађена 303 килограма дроге сканк у акцији више полицијских агенција из цијеле Босне и Херцеговине. Аутомобили су одузети са циљем доказивања сумње да су куповани са намјером прања новца. На паркингу полиције су паркирани скупоцјени аутомобили марке "мерцедес", "бмв", "ауди", пише Klix.ba.

Ухапшени у акцији "Транспоретер", која је наставак истражних радњи у којима је у јулу ухапшен шкаљарац Милош Божовић, приведени су надлежном Тужилаштву  РС на саслушање. У акцији "Транспортер" извршени су претреси на више од 20 локација у Републици Српској и Федерацији БиХ.

(ВИДЕО) Акција "Транспортер": Сарадници шкаљараца приведени тужиоцу, одузети већа количина дроге и луксузна возила

Осумњичени који су ухапшени су под истрагом и терете се да су дужи временски период вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет опојних дрога, како сa подручја Западног Балкана према земљама ЕУ, тако и сa подручја земаља ЕУ, према БиХ и земљама региона.

image
FOTO: MUP RS

Према прикупљенин доказима, осумњичени су повезани сa организованим криминалним групама које дјелују у земљама региона, нарушавајући сигурност грађана и владавину права. Ова група осумњичена је за организовани криминал у вези са неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога.

БиХ: Велика акција против групе повезане са шкаљарским кланом, ухапшено 10 особа

У акцији "Транспортер" учествују припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ и кантонални МУП-ови Сарајево и Тузла, те полицијски службеници Управе криминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, те полицијских управа Бањалука, Приједор, Градишка и Источно Сарајево.

Све активности реализују се према наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.

ВИДЕО: www.atvbl.com (ATV-YOUTUBE)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:34