Jako nevrijeme pogodilo Sloveniju / screenshot Facebook
28/07/2024 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Jako nevrijeme pogodilo Sloveniju: Spaseno 17 planinara, odroni i klizišta širom zemlje

Slovenačka Gorska služba spasavanja spasila je danas 17 planinara sa Okrešlja koji su bili "odsječeni" usled odrona nakon nevremena.

Logarsku dolinu pogodilo je jako nevrijeme koje je, kako prenosi 24ur, opustošilo područje ispod vodopada Rinka koje je popularno među turistima.

Zatrpano je korito i staza ispod vodopada širine 200 metara i kamion koji se nalazio u blizini korita.

Zarobljeni su bili i neki planinari, od kojih je 17 Gorska služba spasavanja morala da spasava sa Okrešlja. Niko nije povrijeđen.

Djelove Slovenije danas je zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom.

Hladan front zahvatio je Sloveniju sa sjevera, donijevši ponegdje još jače nevrijeme, piše N1 Slovenija.

Prema podacima meteorologa Agencije za životnu sredinu (Arsa), na području sjeverne Slovenije formirala se olujna masa, a radarska mjerenja su pokazala obilne pljuskove i veliku vjerovatnoću grada.

Istovremeno, bilo je i veoma jakih udara vjetra jsevernog i sjeveroistočnog pravca. Na Arsu je zbog nevremena izdato narandžasto vremensko upozorenje za cijelu Sloveniju, osim za jugozapadni dio.

Nevrijeme u regionu: Vjetar rušio stabla u Zagrebu, grad pogodio Sloveniju

Nevrijeme se stvorilo i nad ljubljanskim područjem koje se potom pomjerilo prema Dolenjskoj. Prema prognostičarima, nevrijeme će se postepeno smirivati u narednih nekoliko sati.

Pljuskovi i jaki vjetrovi izazvali su dosta problema. Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spasavanje izvještava o klizištima i poplavama. Problemi su uglavnom bili u Gorenju, Koruškoj i sjeveroistoku Slovenije.

Snimci poplavljenih puteva i ulica dolaze iz Črne na Koroškem. Tamošnji vatrogasci su na Fejsbuku objavili da su intervenisali na više lokacija, dok je Uprava za zaštitu i spasavanje prijavila poplavljene podrume i pokretanje klizišta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 03:13