Српско коло у хрватској полицији / - Скриншот
20/07/2021 u 13:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

(ВИДЕО) Када будући хрватски полицајци играју ужичко коло

Кадеткиња која је иницирала снимање и објаву искључена је из полицијске школе

Начелница Полицијске академије у Загребу поднијеће захтјев за покретање дисциплинског поступка против одговорних особа из Полицијске школе "Јосип Јовић" због објављеног снимка на којем кадети играју ужичко коло. Кадеткиња која је иницирала снимање и објаву искључена је из полицијске школе.

Снимак је настао 15. јула на Полицијској академији, у касним вечерњим сатима, када је иначе одмор за полазнике школе.

Наиме, због чињенице да су полазници завршили 10-недељну контактну наставу те током наведеног раздобља, због сузбијања ширења заразе нису напуштали круг Полицијске академије, одговорне особе полицијске школе дозволиле су полазницима продужено слободно вријеме за дружење до поноћи, уместо до 22 сата.

У то вријеме неколико полазника је на отвореном у кругу школе слушало музику и играло.

Али, за време њиховог дружења, васпитачи присутни руководиоци полицијске школе који су дозволили разоноду и дружење, требало је да надзиру поштовање кућног реда те је понашање полазника примјерено и није супротно одредбама Статута полицијске школе "Јосип Јовић", а што су према до сада утврђеном, пропустили.

Међутим, додаје Полицијска академија, реална ситуација да се младе и пунољетне особе, чије оспособљавање за посао полицијског службеника још увијек траје, понекад и нађу у непримјереним ситуацијама. Али, на особама које су за њих одговорне током школовања лежи одговорност да их на то упозоре и објасне им зашто је неко понашање непримерено за полицијски систем.

Полицијска академија додаје да је снимање и објаву наведеног снимка иницирала 19-годишња полазница, чиме је, кажу, недвосмислено прекршила важеће правне прописе Полицијске школе те нанијела штету угледу Министарства унутрашњих послова.

"Због наведеног је искључена из полицијске школе, док ће и осталим полазницима са снимка бити изречене одговарајуће санкције", наводи Полицијска академија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

16. septembar 2021 05:20