/ - PETAR PETKOVIĆ - FOTO: YOUTUBE KOSOVO ONLAJN
23/12/2023 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Petković: Kurti želi krizu, apsolutna laž da se Beograd sprema za napad

Petković je na početku rekao da je sazvao pres konferenciju kako bi odgovorio na laži Kurtija

Direktor Kancelarije za KiM sazvao je za danas vanrednu konferenciju za medije, kako bi se obratio javnosti nakon najnovijih optužbi izrečenih od strane kosovskog premijer Aljbina Kurtija. On je istakao da Kurti želi krizu i da je apsolutna laž da se Beograd sprema za napad.

Kurti: Srbija sprema nove napade na Kosovo

Petković je na početku rekao da je sazvao pres konferenciju kako bi odgovorio na laži Kurtija, piše Kosovo onlajn.

- Mi smo više puta i predsjednik i predstavnici Vlade Srbije odgovarali na sve laži koje dolaze iz usta Aljbina Kurtija, koji pokušava da prikrije pravo stanje u Prištini i katastrofalnu ekonomsku situaciju i gotovo svakodnevna upucavanja. Koristi temu Banjske i sjevera Kosova, što jasno pokazuje da taj čovjek ne želi da formira ZSO, da ne želi normalizaciju odnosa, već krize- rekao je Petković.

Petković navodi da je apsolutna laž da se Beograd sprema za napad.

- Nema nikakve obuke na poligonima, to je način da izbijegne obaveze koje ima u dijalogu, jer sada smo došli do trenutka da govorimo o konkretnim koracima za formiranje ZSO- ističe Petković.

Direktore Kancelarije za KiM navodi da "Svečlja ne govori o napadima koji se svakodnevno dešavaju na Srbe na KiM, o upadima i konfiskovanju robe Srba na KiM koje se sada dešava".

Kako je naveo, zabranjuje srpske izbore, a organizuje izbore za lažne gradonačelnike u nekakvim kontejnerima.

 -Kada su građani sa sjevera pokušali da podnesu peticiju za smijenu lažnih gradonačelnika, ali svi ste prisustvovali cirkusu koji sprovode CIK i lažni gradonačelnici jer Kurti ne želi da ih povuče, već da menja realnost. Zato i nelegalne eksproprijacije i izgradnja nove baze kod Zvečana i maltretiranje ljudi.  Beograd se zalaže za normalizaciju za dijalog, za Otvoreni Balkan, ali to Kurtija ne interesuje, on bi samo da napada Srbe- kazao je on.

Petković je istakao i da su (Kurti i Svečlja) govorili na konferenciji kako ljudi koji su bili u Banjskoj imaju oružje koje je proizvela Srbija, pa smo ukazali da te puške imaju i kosovski policajci. 

- Jesmo obučaval i davali oružje kosovskoj policiji da napada Srbe? U Kurtijevim tačkama koje je juče iznio, nema ZSO, kaže „ja ću da pišem statut“, a onda se miješa u izborni proces ovde u Beogradu, uzima za pravo da govori o izborima ovdje. Jasno vam je da opozicija u Beoogradu radi sa Kurtijem isti posao, a to je da oslabe Aleksandra Vučića i dovedu one koji će da priznaju nezavisno Kosovo.  Zabranjuje srpske izbore, a organizuje izbore za lažne gradonačelnike u nekakvim kontejnerima.  Ovo je i poruka za međunarodnu zajednicu da vide šta čini Aljbin Kurti. Nažalost se desio 24. septembar i mi smo osudil te događaje. Kada je riječ o Milanu Radoičiću, nadležni državni organi rade svoj posao i ja vam govorim da nikakvih napada neće biti- poručio je Petković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 06:45