/ - Фото: Скриншот (Н1-твитер)
21/01/2022 u 14:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Скандал у Сарајеву: Додик одбио да се фотографише са амбасадором САД

На посебној конференцији за медије је рекао и да има "информацију да Тужилаштво БиХ по налогу ‘Американаца‘ копа по старим предметима

Милорад Додик одбио је да се фотографише са администраторком америчке Агенције за међународни развој Самантом Пауер и америчким амбасадором Ериком Нелсоном, јављају регионални медији B92,Klix.ba.

Како су пренијели медији, српски члан Предсједништва БиХ је након поздрављања, прије данашњег састанка, прошао је и сјео на своје мјесто.

Протокол је да се чланови Предсједништва БиХ фотографишу с гостима испред застава БиХ, а потом одрже састанак, али је, преноси сарајевска Н1 ТВ, Додик само одмахнуо руком и прошао.

Након што је Додик одшетао до свог мјеста за столом, предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић је показао гостима ко је разлог због чега неће имати заједничку фотографију, након чега су сви сјели за сто и почели разговор, преноси Клиx.ба.

Служба за односе с јавношћу Предсједништва БиХ у првом мејлу медијима је послала необрађени видео снимак у којем је приказан овај моменат. Недуго затим у новом мејлу је медијима прослијеђен "сређени" снимак, на којем је овај дио исјечен.

-Жао ми је што Саманта Пауер није имала прилику да посјети Републику Српску и не могу да вјерујем да њен боравак од три дана није могао да укључи и Српску. То сасвим довољно говори о њиховом поштовању институција Републике Српске- рекао је Додик, након састанка, додајући да није знао да је протоколом предвиђено и заједничко фотографисање.

-Ми остајемо посвећени миру у БиХ и мир је приоритет. Нећемо стављати статус Српска у приоритет уколико не значи мир, али је битно нагласити да ствари којима свједочимо нису у складу са Дејтонским споразумом и не представљају демократију- додао је још Додик.

На посебној конференцији за медије је рекао и да има "информацију да Тужилаштво БиХ по налогу 'Американаца' копа по старим предметима, покушава се наћи нешто против њега и да се подигне оптужница за корупцију".

ВИДЕО: N1 ( Твитер)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:29