Вучић и Рама (архива) / - интернет
28/09/2021 u 20:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић и Рама отказали учешће на форуму "Западни Балкан"

Како пише лист Данас, првобитно је било предвиђено да Вучић, Рама и Заев говоре сјутра на такозваном лидерском панелу, као и да се након тога обрате новинарима

Предсједник Србије Александар Вучић ни албански премијер Еди Рама неће говорити на дводневној конференцији "Западни Балкан, један регион, једно тржиште - корак према заједничком тржишту ЕУ", која се одржава данас и сјутра у Новом Саду, потврдио је за Н1 један од организатора конференције - Фонд за европске послове Војводине.

Како се тврди, до такве промјене је дошло „у последњи час“, а разлози отказивања нису познати.

Планирано је да се умјесто Вучића учесницима такозваног лидерског форума обрати премијерка Србије Ана Брнабић, док ће се премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев, чије је учешће такође раније најављивано, укључити путем видео-линка.

Организатори скупа су Фонд за европске послове Војводине, фондација Конрад Аденауер и регионални Форум младих лидера.

Како пише лист Данас, првобитно је било предвиђено да Вучић, Рама и Заев говоре сјутра на такозваном лидерском панелу, као и да се након тога обрате новинарима.

Овај догађај одржава се на годишњицу успостављања иницијативе Мини Шенген о економској сарадњи на Балкану, чији први састанак је одржан 2019. у Новом Саду у октобру, и која је недавно промијенила име у Отворени Балкан.

Та иницијатива окупља Србију, Сјеверну Македонију и Албанију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:37