Александар Вучић / - ФОТО: ПРЕДСЕДНИШТВО СРБИЈЕ
21/07/2021 u 12:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић о Ердогановој изјави: Супротставићемо се, ово није припадало Турској већ Србији

Ердоган је врло моћан, ми нисмо, и ја се надам да ће да ублажи свој став, ако га не ублажи, ми ћемо се борити за своју земљу

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Србија да се супротстави ако дође до новог лобирања за признање самопроглашене независности Косова, преносе медији.

Вучић је током посјете манастиру Манасија на питање о најави предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана да ће појачати лобирање за независност Косова, рекао за ТВ Пинк да је то реално, јер је Турска велесила, а Ердоган велики лидер.

-Покушаћу да разговарам са њим. До 1. септембра, према Вашингтонском споразуму обје стране имају обавезу да нема лобирања за признање ни отпризнавање. Ако од 1. септембра, или можда пре тога, крену у акцију признавања ми ћемо се томе супротставити-нагласио је Вучић.

Вучић је истакао да је Турска велика сила, да је он у поређењу са Ердоганом мали и занемарљив, али је подвукао да Србија није толико мала да не би покушала да се супростави.

-Ово није турско, и није припадало Турској већ Србији, нама остаје да се боримо за своју земљу и народ. Ми резервну отаџбину немамо, па ћемо да видимо. Ердоган је врло моћан, ми нисмо, и ја се надам да ће да ублажи свој став, ако га не ублажи, ми ћемо се борити за своју земљу. А богами видјећете да нисмо толико мали колико ја некад говорим- рекао је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:48