/ - Фото: Српска напредна странка
11/12/2022 u 19:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Pritjerani smo uza zid, danas mi je najteži dan otkako sam predsjednik

On je kazao da je važno da pozovu Srbe i Albance na očuvanje mira

Kosovska policija nema nikakvo pravo da bude na sjeveru- rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost koju je sazvao zbog dešavanja na Kosovu.

-Riječ je o pokušaju završavanja sa srpskim problemom na KiM u kome učestvuju Kurti, prištinske vlasti i dobar dio međunarodne zajednice. Gospodin Pantić je najbolji primjer. Video nadzor je potvrdio da ništa nije uradio ispred svoje kuće, onda su rekli da je to uradio u Leposaviću, i to prije godinu dana. Čovjek je srčani bolesnik, koji je nedavno imao operaciju, a porodicu mu nisu obavijestili ni gdje je ni kako je- rekao je Vučić.

On je kazao da je važno da pozovu Srbe i Albance na očuvanje mira i da Amerilanci traže uklanjanje barikada.

- Razmatrali smo šta nam je činiti... Odlično sam razumio poruku i očekivao sam je, iako sam razočaran. Imaju svoje čedo i čuvaju ga. Albansko dijete su napravili prije 20 i nešto godina i završili prije 14 godina. Kažu da su barikade problem. One ne ograničavaju kretanje nijednog Albanca. To je protest. Imam pitanje za naše američke partnere: Koje sporazume poštuje Priština i koje poštuju Amerikanci.

- Mi smo pritjerani uza zid. Za mene je ovo najteži dan otkako sam predsjednik Srbije ili predsjednik Vlade. Naše je da pozivamo na mir i da niko ni slučajno ne dira Kfor i Euleks, ali i da pozivamo na puštanje na slobodu nevinih ljudi- poručio je Vučić.

Rakić: Kurti je najavio da će večeras poslati ROSU na sjever KiM



- Mi smo preduzeli odgovarajuće mjere zaštite otadžbine – želim da kažem građanima Srbije da sam ponosan na naše vojnike i policajce… Nikada nismo imali ovakvu popunu i ovakav odziv i raspoloženje ljudi da se stave na raspolaganje otadžbini. Ponosan sam na njih. Prije bilo kakvog naređenja, milion puta ćemo prije toga pokušati da sačuvamo mir i sigurnost za sve naše građane- rekao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:19