Александар Вучић / - Фото: РТРС
14/10/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Србија ће заштитити свој народ на Косову

Вучић је одбацио тврдње косовског премијера Аљбина Куртија да је било ријечи о акцији против криминала и те тврдње назвао "безумним лажима"

Предсједник Србије Александар Вучић поновио је да ће држава умјети да заштити српски народ на Косову у случају да се понови насиље, али није желио да прецизира на који начин.

-Ми ћемо заштитити наш народ. Како? Надам се да никада нећете морати да видите- изјавио је Вучић.

Он је оцијенио да је акција косовске полиције била кршење до сада потписаних споразума, јер немају право да на сјевер Косова долазе у оклопним возилима и уз употребу дугих цијеви без гласности градоначелника четири српске општине и представника НАТО, али да је то урађено да би се демонстрирала сила.

-Све што мисле да могу да ураде против Срба, нека пробају. Па ће да виде каква ће да буде реакција Србије. Сви Срби су ме разумјели шта сам рекао... Сатјерани смо, као земља, као пацов у углу и сада остаје да се предамо или да се боримо. Предаја није опција, а на неким другима је да се замисле да ли ће да оправдавају дивљање Албанаца на сјеверу или не. Што се мене тиче, како год да је тешка ситуација на нама је да заштитимо наш народ- рекао је он.

Вучић је одбацио тврдње косовског премијера Аљбина Куртија да је било ријечи о акцији против криминала и те тврдње назвао "безумним лажима".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:40