foto: youtube Aleksandar Vučić / - FOTO: YOUTUBE ALEKSANDAR VUčIć
10/12/2022 u 19:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Uputićemo zahtjev za povratak pripadnika vojske i policije Srbije na Kosovo

Priština će 15. decembra u Briselu sa fanfarama podnijeti zahtjev za članstvo u EU- rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras povodom situacije na Kosovu i Metohiji. 

- Danas je uhapšen Dejan Pantić, otac troje djece. On je do skoro bio policajac kosovske policije. Optužili su ga takozvani ministar unutrašnjih poslova i neki drugi za terorizam. Njima je terorizam bio ono kad su pokušali okupaciju policije i specijalne policije i Dejan Pantić je počinio strašno krivično djelo, strašan terorizam, samo oni to nisu znali. On živi u toj zgradi u kojoj se nalazi komisija i nosio je hljeb. Sa njegovom suprugom sam razgovarao večeras i rekao da vodimo računa o tome- rekao je Vučić.

- Mogu da vam otkrijem, Priština će 15. decembra u Briselu sa fanfarama podnijeti zahtjev za članstvo u EU- rekao je Vučić pa nastavio:

-Ja sam danas uputio pismo predsjednicima i premijerima pet zemalja koje nisu priznale nezavisnost EU jer prijem mogu samo da traže nezavisne i suverene države, a ne one koje ne priznaje pola svijeta. Uputio sam pismo liderima Kipra, Grčke, Slovačke, Španije i Rumunije i zahvalio na tome što pružaju podršku i ukazao na to da naša zajednična borba je pokazala da su načela međunarodnog prava jedini mogući princip na kom svi zajedno možemo da istrajavam. To su naši prijatelji i vjerujem da će pismo nešto znači- razjasnio je Vučić.

-Mi smo u skladu sa tim da oni jasno ne poštuju ni briselski ni vašingtonski sporazum naše MSP će pokazati sve ono što smo radili do sada i note onih zemalja koje su povukle priznanje Kosova- rekao je Vučić.

-Mi smo danas usaglasili tekst zahtjeva koji ćemo u skaldu sa Rezolucijom 1244 uputiti komandantu Kfora da obezbijedi raspoređivanje pripadnika vojske i polciije Srbije na terotoriju Kosova- kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:48