Александар Вулин / - РТС
04/09/2021 u 18:48 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Забринут сам за српски народ, иза свега стоји Ђукановић

Навео је да ово нема везе са устоличењем митрополита Јоаникија и додао да је и покојни митрополит Амилохије устоличен на Цетињу, као и митрополити прије њега

Министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин изјавио је да је због дешавања у Црној Гори забринут због онога што може да се деси српском народу, али и свим грађанима Црне Горе, те оцијенио да иза свега овога стоји предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, преносе Новости.рс.

Вулин је у изјави за Тањуг подсјетио да се патријарх српски Порфирије налази на територији Црне Горе заједно са више владика који су држављани Србије и додао је је веома забринут за све оно што може да им се деси, те да је посебно забринут због онога што може да се деси и српском народу, али и свим грађанима Црне Горе.

- Неће се ово зло завршити на Србима, неће се ово зло завршити тако што ће неко напасти Цетињски манастир. Ово зло ће бити нањето свим грађанима Црне Горе - рекао је Вулин и додао да са великом забринутошћу и искреним разочарањем, страхом и зебњом посматра све што се дешава на Цетињу.

Навео је да је све ово што се дешава на Цетињу хроника најављених сукоба и нереда.

Додао је да се, према новинарским извјештајима, на Цетињу тренутно налазе и бивши директор полиције Црне Горе Веселин Вељовић, а уз њега и неколико посланика ДПС-а.

- Наводно је, по новинарским извјештајима и бивши предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на Цетињу, са њим је чак и Ненад Чанак који тамо ко ће знати у чему учествује и шта покушава да уради или каже, како да и он додатно подбуни грађане Црне Горе не би ли јуришали једни на друге, због чега сам забринут - рекао је Вулин.

Како је оцијенио, оваква анисрпска хистерија није виђена од почетка деведесетих година.

- Ово је незабиљежено, овакав степен мржње можда може да се пореди са линчовањем Александра Вучића у Сребреници - рекао је Вулин и додао да се ово није могло ни замислити.

Навео је да ово нема везе са устоличењем митрополита Јоаникија и додао да је и покојни митрополит Амилохије устоличен на Цетињу, као и митрополити прије њега.

- Нема говора да ово има било какве везе са митрополитом Јоаникијем, са српским патријархом и Српском православном црквом. ово има везе са жељом да се Србима покаже да су непожељни и неподобни, да морају да напусте Црну Гору или бар да напусте српско име и религију - рекао је Вулин и истакао:

- Иза свега овога стоји предсједник Црне Горе који ће изазвати сваки инцидент и немир како би хомогенизовао своје бирачко тијело и покушао да се задржи на власти. Он своју власт изједначава са слободом. Он свој останак на власти изједначава са својим животом и као што видите, тако се и понаша.

Вулин је истакао да Србија са овим нема никакве везе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:59