Зоран Заев / - интернет
05/10/2021 u 21:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заев одбио оставку министра здравља због пожара у којем је страдало 14 особа

Он је рекао да ће се о евентуалној грешци изазваној људским фактором огласити надлежни органи, истичући да Филипчету и Хасанију даје повјерење да наставе да воде здравствени систем

Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев изјавио је да није прихватио оставке министра здравља и његовог замјеника које су понудили после пожара у ковид болници у Тетову у којем је погинуло 14 особа.

Заев је одлуку саопштио поподне на конференцији за новинаре, након што је јутрос објављен форензички извјештај полиције у којем се наводи да је пожар изазвао кратки спој на продужном каблу дефибрилатора, на који је био прикључен и пуњач за мобилни телефон и још један уређај.

 - Пажљиво сам прочитао налазе вештачења истражитеља у тетовској модуларној болници, који су објављени данас. На основу тих и претходно добијених информација желим да обавестим јавност да нема разлога да се политичка или менаџерска одговрност лоцира на министра здравља Венка Филипчета и његовог заменика Илира Хасанија, који су из моралних разлога поднели оставке које су чекале моју одлуку - рекао је Заев.

Премијер Сјеверне Македоније је рекао да ће се о евентуалној грешци изазваној људским фактором огласити надлежни органи, истичући да Филипчету и Хасанију даје повјерење да наставе да воде здравствени систем.

Министар здравља Сјеверне Македоније Венко Филипче и његов замјеник Илир Асани су оставке понудили два дана послије пожара, уз образложење да то раде из моралних разлога, али је Заев тада саопштио да ће о њима одлучити након резултата истраге. Оставке су тада поднијели и директор и економски директор Болнице у Тетову.

У пожару који се догодио 8. септембра увече у монтажном модуларном центру Клиничке болнице у Тетову погинуло је 14 особа, од којих двије, према почетној истрази, нису биле хоспитализване, већ чланови породица пацијената.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:15