Unsplash, ilustracija
20/09/2021 u 15:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршена 23. сједница Представничког дома: БиХ и даље без буџета

Нису усвојени ни Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о акцизама у БиХ, Приједлог закона о царинским прекршајима БиХ као ни друге тачке дневног реда

У Сарајеву је данас одржана 23. сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ без заступника из ентитета РС. На дневном реду био је и Приједлог закона о Буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2021. годину који није усвојен, јавља Avaz.ba.

О буџету је обављена кратка расправа, али није било ентитетске ни опше већине. Стога је предлог буџета упућен на додатно усаглашавање.

Претходно није било ентитетске већине ни за накнадно уложене амандмане на буџет које је предложила заступница Наше странке Мирјана Маринковић-Лепић. И о њима ће се накнадно гласати.

Заступници странака из РС нису присуствовали данашњој сједници. Од краја јула бојкотују рад институција БиХ након што је бивши високи представник у БиХ Валентин Инзко  наметнуо допуне Кривичног закона БиХ којим се забрањује и кажњава негирање геноцида и ратних злочина.

Нису усвојени ни Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о акцизама у БиХ, Приједлог закона о царинским прекршајима БиХ као ни друге тачке дневног реда.

Термин наредне сједнице бит ће накнадно објављен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:05