Зоран Милановић / - Скриншат
08/09/2021 u 11:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоран Милановић: Мој утисак је да у Црној Гори нема власти

- И лоша власт је боља од државе без власти. Мој дојам је да тамо нема власти - рекао је предсједник Хрватске коментаришући дешавања у Црној Гори

Какви су односи Црне Горе и Хрватске и како ће се они убудуће развијати, понајбоље можда говори изјава предсједника Хрватске Зорана Милановића који је рекао да је његов "дојам" да у Црној Гори нема власти.

Милановић је то изјавио коментаришући за Хрватску радио телевизију догађаје од 5. септембра на Цетињу и Црној Гори уопште.

На констатацију новинара да би пораст насиља и нереди могли удаљити Црну Гору од европског пута на који се опредијелила прије неколико година, Милановић је рекао да је то ствар власти.

- И лоша власт је боља од државе без власти. Мој дојам је да тамо нема власти. То је народна метафора, метонимија, упоређивање, десетерци Његоша.. Има једна сјајна Његошева реченица: "Коме закон лежи у топуту, трагови му смрде нечовјештвом". Свака власт је увијек на рубу да пређе ту границу нечовјештва - закључио је предсједник Хрватске Зоран Милановић.

На другој страни у Црној Гори се о Хрватској не говори тако. Приликом посљедњег сусрета црногорског премијера Здравка Кривокапића са амбасадором Хрватске у Црној Гори Веселком Грубишићем, речено је да двије земље имају само неријешено питање Превлаке и да ће се до рјешења доћи.

Премијер Кривокапић потврдио је да је Црна Гора недвосмислено окренута европским интеграцијама, што је, како је рекао, потврђено недавно и у Бриселу, а на том путу хрватско искуство може бити добар примјер и смјерница за наше даље кораке. Као званичан став Хрватске амабасадор Грубишић истакао је наставак пружања помоћи Црној Гори на европском путу у виду експертизе, учешћа у твининг пројектима и осталим формама погодним за обје земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 03:10