/ foto youtube
18/08/2021 u 12:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон: Војна акција у Авганистану није опција за НАТО

Заиста мислим да је заваравање ако се вјерује да међу нашим партнерима постоји жеља за поновном војном присутношћу или за војним рјешењем које би НАТО наметнуо у Авганистану, рекао је Джонсон

Британски премијер Борис Џонсон поручио је да је погрешно вјеровање да било која чланица НАТО-а жели да обнови војну акцију у Авганистану, након што су талибани преузели власт у тој земљи.

- Заиста мислим да је заваравање ако се вјерује да међу нашим партнерима постоји жеља за поновном војном присутношћу или за војним рјешењем које би НАТО наметнуо у Авганистану- рекао је Джонсон у британском парламенту.

Он је, како преноси Ројтерс, поручио да је та идеја окончана борбеном мисијом 2014. године и да не вјерује да је распоређивање десетина хиљада британских трупа у борби против талибана опција.

Министарка унутрашњих послова Прити Пател потврдила је данас да је Британија успјела да евакуише око хиљаду људи за дан из Авганистана, након што су талибани преузели контролу над земљом.

Она је саопштила да је тај број тренутан и да се и даље из Кабула извлаче британски држављани, као и они Авганистанци који су били дио локалног програма запошљавања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:53