/ АКЦИЈА ЕУРОПОЛА
21/02/2022 u 17:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција Еуропола: Кријумчарено седам тона дуванских производа

Губитак прихода остварен овом илегалном активношћу процјењује се на преко 163.000 еура

Уз подршку Европског центра за финансијски и економски криминал Еуропола, заједничка истрага између шпанске Цивилне гарде и Управе за царински надзор Португалске Републиканске националне гарде довела је до разбиjања криминална мрежа укључена у прекогранични шверц дувана.

Како наводе, 16. фебруара, преко стотину полицајаца је извршило рацију на адресе са двије стране границе.

- Приведено је осам осумњичених, одузете су двије тоне резаног дувана и дуванских трака, одузето је преко 10.000 фалсификованих цигарета, уз опрему за сијечење и сушење дувана, пронађено је и 37.800 еура у готовини. Претреси имовине извршени су у провинцији Севиља (Шпанија) и у градовима Коимбра, Лисабон, Леирија и Авеиро (Португал)- наводе из Еуропола.

Криминалци се сумњиче да су из Шпаније у Португал илегално увезли велике количине листова и трака дувана, намијењених за производњу фалсификованих цигарета.

- Ова криминална мрежа имала је складишта и производне капацитете дувана разбацане у двије земље. Вјерује се да су ови криминалци само 2021. године из Шпаније у Португал прокријумчарили преко 7 тона дуванских производа. Губитак прихода остварен овом илегалном активношћу процјењује се на преко 163.000 еура у Португалу- наводе из Еуропола.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:42