АУСТРИЈА, ЗАСТАВА / - ФОТО: ВИКИПЕДИЈА
30/11/2021 u 22:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аустрија продужила локдаун за невакцинисане

Уз то уведено је да продаја божићних јелки спада под изузетке, па грађани могу у и током локдауна да набаве јелке за свој дом

Аустријски парламент продужио је вечерас за још 10 дана локдаун, који ће, како је планирано, бити окончан за невакцинисане у недјељу, 12. децембра, у поноћ.

Мјера локдауна може се усвојити само на 10 дана, па је нова одлука парламента била потребна да се продужи епидемиолошка мјера, пошто је била планирана на укупно 20 дана.

Према плану аустријске владе, 12. децембра завршава се локдаун за вакцинисане и излијечене, док ће он бити настављен за невакцинисане.

За продужење локдауна гласали су посланици Народне партије Аустрије (ОВП), Зелених и Социјалдемократске странке (СПО).

Одлука аустриског парламента обухвата и једну новину, а то је да продавнице, које имају право да раде у локдауну, то могу чинити до најкасније 19 часова, умјесто до 21 сата као што је било до сада.

Уз то уведено је да продаја божићних јелки спада под изузетке, па грађани могу у и током локдауна да набаве јелке за свој дом.

Министарство здравља искористило је усвајање измјене ковид мјера за скраћење важења сертификата о вакцинацији са 360 на 270 дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:18