Karl Nehamer / - JAKOB GLASER
13/04/2022 u 15:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аустријски канцелар: Путин јасан у својим циљевима, психички је здрав

Нехамер је пренио да су завршили разговор тиме што је Путину још једном поновио да рат мора бити окончан

Аустријски канцелар Карл Нехамер истакао је, поводом недавне посјете Москви, да је предсједник Русије Владимир Путин веома јасан у својим циљевима, али да је у потпуности обухваћен ратном логиком.

Нехамер је, за њемачки подкаст „Пионир“, на питање да ли је Путин још рационалан рекао да "није стекао утисак да руски предсједник није психички здрав".

Он је казао да је циљ његове посјете био да Путина конфронтира са дешавањима у Украјини, злочинима, и да укаже колико су важни хуманитарни коридори.

На питање који су Путинови мотиви за рат, пренио је да Русија на истоку Украјине брани своје безбједносне интересе.

Указао је да му је Путин говорио о неправди према Русима на истоку Украјине и да сматра да је у праву, те да га неоправдано критикује Запад.

Када је ријеч о циљу Путина, Нехамер је рекао да је из онога што је чуо од шефа руске државе то пре свега исток Украјине, како би се успоставила нека врста безбједносне линије ка Руској Федерацији.

- То ће сада очигледно спровести у дјело свим војним средствима. Повукао је трупе из Кијева и прегруписао их. Изгледа као да их поставља иза леђа украјинских снага које се налазе на линији контакта. Тај окршај биће посебно крвав, јер и Украјинци знају шта руска страна намерава. То значи морамо рачунати на најгоре у том региону - казао је он.

Нехамер је пренио да су завршили разговор тиме што је Путину још једном поновио да рат мора бити окончан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:12