/ - FOTO YOUTUBE
06/03/2022 u 22:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелоруски начелник Генералштаба Виктор Гулевич поднио оставку

Док се ситуација у Украјини и даље не смирује, руски партнер Бјелорусија, која такође учествује у конфликту на страни Русије, суочава се са великим проблемима

Док се ситуација у Украјини и даље не смирује, руски партнер Бјелорусија, која такође учествује у конфликту на страни Русије, суочава се са великим проблемима. Наиме, бјелоруски начелник Генералштаба Виктор Гулевич поднио је оставку.

Како се истиче у поднијетој оставци, Гулевич се одлучио на такав корак због тога што није био у могућности да формира ниједан једини батаљон и да га пошаље у Украјину, јер су војници одбили да учествују. Као датум оставке наводи се 4. март, пише Аваз.

Када је започет конфликт између Русије и Украјине, руске трупе су на сјевер Украјине ушле из Бјелорусије. Бјелоруски предсједник Александар Лукашенко најприје није учествовао у конфликту, али 1. марта је украјински парламент јавио да су бјелоруске трупе ушле у Черниговску област.

Очито да бјелоруски војници не желе да буду дио конфликта у Украјини, па је као посљедица тога услиједила оставка начелника Генералштаба.

Гулевич је један од четири висока војна званичника Бјелорусије који су санкционисани од Уједињеног Краљевства због улоге у рату у Украјини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 20:27