Štrajk mašinovođa u Velikoj Britaniji / - EPA
17/08/2024 u 10:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Britanski sindikat mašinovođa najavljuje štrajk: "Menadžment maltretira zaposlene"

Sindikat mašinovođa Aslef najavio je da će njegovi članovi, koji rade za Londonske sjeverno-istočne željeznice (LNER), štrajkovati svakog vikenda između 1. septembra i 10. novembra poslije ponoći.

Kao razloge za ove proteste mašinovođe navode loše uslova rada, uključujući to što menadžment maltretira zaposlene i uporno krši sporazume, prenosi Gardijan.

Sindikalna akcija izazvaće široke poremećaje u putničkim uslugama na glavnoj liniji istočne obale, koja je ključna veza između Londona i gradova kao što su Lids, Jork i Njukasl.

U međuvremenu, stotine službenika zaduženih za pasošku kontrolu na aerodromu Hitrou potvrdilo je da će štrajkovati četiri dana, počev od 31. avgusta, takođe zbog loših uslova rada, prenose Nezavisne novine.

Sindikat željezničara je naglasio da ova štrajkačka akcija nije povezana sa dugotrajnim sporom, koji obuhvata 16 željezničkih kompanija, a uskoro bi mogao da bude riješen ako njegovi članovi prihvate novi sporazum o platama dogovoren između vlade i šefova Aslefa ranije ove sedmice.

Njemačke mašinovođe najavlile novi štrajk, zahtijevaju veće plate

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 18:59