/ - буграска бугарска
19/10/2021 u 22:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бугарска уводи зелену ковид пропусницу

Зелена ковид пропусница ће такође бити обавезна у болницама, домовима за старе и на факултетима за наставу уживо

Бугарска уводи обавезну зелену ковид пропусницу за улазак у ресторане, позоришта, биоскопе, концертне дворане, теретане, клубове и тржне центре пошто се земља суочава са скоком броја заражених коронавирусом.

Министар здравља Стојчо Кацаров рекао је да нова дигитална или папирна здравствена пропусница потврђује да је носилац вакцинисан, да се недавно опоравио од ковида-19 или да је тестиран негативно на вирус.

 - Број инфицираних расте, број умрлих такође расте што нас приморава да донесемо додатне мјере - рекао је он и упозорио да ће мјеста која не поштују правила бити затворена.

Бугарска која има седам милиона становника данас је пријавила 4.979 нових случајева заразе и 214 умрлих, а дневни број инфицираних стално расте од почетка септембра.

Према званичним подацима, Бугарска је у последње две недјеље имала највишу стопу смртности од коронавируса међу земљама ЕУ, а 94 одсто умрлих су били невакцинисани људи.

Здравствени званичници за садашње ширење инфекције криве јавно неповјерење у вакцине и у владу. Само 25 одсто одраслих је потпуно вакцинисано у Бугарској.

Зелена ковид пропусница ће такође бити обавезна у болницама, домовима за старе и на факултетима за наставу уживо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 23:33