/ фото: ЕУРОПОЛ
20/05/2021 u 16:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Четворо ухапшених због фалсификовања 160.000 еура

Вјерује се да је главни осумњичени умијешан у трговину различитим илегалним робама, укључујући дрогу, украдена возила и фалсификована документа

Еуропол је подржао њемачку регионалну криминалистичку полицију и италијански финансијски корпус из Рима и Напуља у демонтажи организиране криминалне групе укључене у производњу и дистрибуцију фалсификованих еура, трговину дрогом и бављење преварама. Вјерује се да су осумњичени повезани са мафијашким кланом Камора.

- Криминална мрежа укључена је у производњу фалификованих еура на подручју Напуља у Италији и њихову накнадну дистрибуцију у Њемачкој. Такође се вјерује да је главни осумњичени умијешан у трговину различитим илегалним робама, укључујући дрогу, украдена возила и фалсификована документа. Осумњичен је и за дистрибуцију те илегалне робе коју су стекли његови сарадници који живе у Напуљу и повезани су са Камором- саопштено је из Еуропола.

Током истраге, полицајци су извршили неколико заплијена укључујући кокаин, илегално ватрено оружје и фалсификовани новац у вриједности од око 160.000 еура. Ова истрага довела је и до прве заплијене фалсификоване новчанице од 100 еура, само шест мјесеци након што ју је званично издала Европска централна банка.

- Претражено је 19 кућа (једна у Напуљу и 18 у Њемачкој), ухапшена су четири држављанина Италије, заплијењена су разна докумнета попут рачуноводствених евиденција, ИТ доказа и 30 000 еура у готовини. Пронађен је и налог за судско осигурање од укупно 415 000 еура, издан од Њемачке - наводе из Еуропола.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:19