Александар Вучић / - РТС
15/09/2021 u 14:00 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Да ли је неко хтио да отрује Вучића, и шта он на то каже?

Дешавало ми се и да чуjем, ако нећеш са Вучићем, са ким би могао у СНС-у, у случаjу да Вучићу откаже срце, казао је бивши предсједнички кандидат Саша Јанковић

Бивши предсједнички кандидат и омбудсман Саша Jанковић, у подкасту Нове ТВ, причао је како му је са више различитих страна нуђено да се приближи актуелном лидеру СНС-а и предсједнику Србије, Александру Вучићу.

 Јанковић је истакао да су му то говорили политички стратези, амбасадори, квазиприjатељи.

– Сви су ми говорили исто. Ти и Вучић сте исто годиште, чак се и познаjете, он тебе поштуjе, треба да будеш супер са њим, па да му се подвучеш под кожу и да у jедном моменту све преокренеш. Тако се осваjа власт. Апсолутно ми jе било испод части да узимам то у разматрање. Треба да сједим са неким и да плетем завјеру како да постанем калиф умјесто калифа? То jе ружно. Дешавало ми се и да чуjем, ако нећеш са Вучићем, са ким би могао у СНС-у, у случаjу да Вучићу откаже срце. Шта на то човјек може да одговори? Хаjде да се правимо да то нисам чуо, jер ако прихватим да сам чуо то што сте рекли, никад више не можемо да причамо. Без обзира што ми jе таj човјек учинио наjгоре ствари у животу, шта бих jа био ако бих тако размишљао о њему? То тако не може – испричао jе Jанковић.

Јанковић је истакао и да је сигуран да овако нешто није нуђено само њему, већ да је то постало правило на полтичкој сцени.

– Одавно сам престао да разговарам о људима коjи су на власти. Jасно jе шта мислим о њима. Док сам био у Бечу догодила се ситуациjа да jе предсједник jедне политичке странке, коjа jе са моjе стране била, нешто дебело слагао. Тада сам позвао потпредсједника његове странке коjи ми jе рекао, па Саша, наравно да jе слагао. Да ли jе могуће да га нисте снимили – присејтио се Jанковић.

Бивши предсједнички кандидат опозиције, је истакао да се од њега очекивало да снима разговоре са лидерима опозиције, па да то презтентује јавности.

– Па да онда могу ови са друге стране да се наслађуjу како jе опозициjа оваква или онаква. На шта би то личило? Сјутра jе као требало да преузмемо и да дијелимо власт? Тако? Мени jе лако да кажем да ова власт не ваља. Али ако треба да преузмем одговорност са неким ко jе спреман на такве ствари, jа то не желим. Или ћемо то да урадимо како треба и да Србиjу окренемо у другачиjем правцу, или хвала лијепо. Ако не могу да их побиједим, не морам да ни да им се придружим. А мислим да може да се побиједи, jер много већи броj људи види све ово о чему причамо данас – наводи бивши омбудсман.

Јанковић је још једном подсјетио да га не занима бављење политиком, те да му прија што је власник свог приватног живота, као и то што не мора да се константно одазива позивима медија. Он је истакао и да слабо прати дешавања на полтичкој сцени, али да би подржао кандидата опозиције који је спрема да не подлегне притисцима и да не пређе линиjу етике и одговорности у свом политичком дјеловању ма колико напади били жестоки.

– Ниjе поента да jедну социопатску власт замијенимо другом, јер та линиjа jедном када се пређе, све границе се губе – поручио је Јанковић.

На Јанковићеве наводе, реаговао је Вучић, истичући да мисли да зна ко су амбасадори који су Јанковићу нудили да му се приближи, како би преузео СНС и вођење државе.

Вучић је истакао и да је Јанковићева изјава изузетно важна, да захтијева анализу, али да амбасадори нису ту да би штитили интересе Србије.

– Синоћ сам с пажњом слушао шта jе говорио Саша Jанковић и за мене ту нема превеликих новости, али сам му захвалан што jе jавно то рекао и сигуран сам да ниjе слагао – казао jе Вучић.

Вучић: Нису хтјели да ме убију, надали се да "брже умрем"

Вучић је истакао да не мисли да су жељели да га убиjу већ да се неко надао да ће мало брже да умре.

– Само им jе неко достављао моj кардиоваскуларни картон и знам после ког мог одласка у болницу су могли да дођу до таквих папира – рекао jе Вучић.

Предсједник Србије, је оцијенио jе да су тиме што су жељели промјене у Србиjи, ти амбасадори само показивали колико желе добро своjим земљама, а колико мање желе добро Србиjи.

– Зашто мислите да би њихов интерес био да будем на власти ако као врховни командант не дам да уништавамо „Стреле” за 200 долара, ако смо 2014. били четврти по висини плата у региону а данас смо први, ако смо имали низак ниво директних страних инвестициjа ,а данас имамо 61 одсто укупних инвестициjа на Западном Балкану? Што би било у било чиjем интересу да Србиjа напредуjе брже од осталих –  истакао jе Вучић.

Коментаришући наводе о „троjанском коњу” у редовима СНС, Вучић jе изjавио да jе сигуран да их у странци коjу води има „на десетине”.

– Имате људе у СНС коjи имаjу само позитивне обjаве у медиjима. Како су то успјели, jа не разумијем, али да ли мислите да ће људи да гласаjу за њих? Неће наравно, jер људи гласаjу за програм а не за обjаве и трикове – казао jе Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 03:09