Nakon pucnjave u bolnici Erasmus / - AP
28/09/2023 u 20:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Detalji pucnjave u Roterdamu: Ubio ženu iz komšiluka, a onda profesora

Glavni roterdamski tužilac rekao daa je osumnjičeni poznat policiji od ranije, pošto je 2021. osuđen za zlostavljanje životinja

Najmanje dvije osobe su ubijene u pucnjavama u Roterdamu, saopštila je policija. Oni su na konferenciji za medije rekli da je osumnjičeni za pucnjavu student (32) na univerzitetu Erazmus, u čijem se okviru nalazi i univerzitetska bolnica.

Kako su naveli, prvo je u kući upucao ženu (39) iz komšiluka i teško ranio njenu ćerku (14), a potom zapalio kuću.

Odatle je otišao u univerzitetsku bolnicu "Erasmus MC", gdje je ušao u učionicu i usmrtio profesora (46). I tamo je podmetnuo požar, prije nego što je uhapšen u krugu bolnice.

- Šokirani smo ovim tragičnim događajem. Pucnjava se odigrala na dva različita mjesta u gradu. Mnogi ljudi su bili svedoci - rekao je gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb.

 

Glavni roterdamski tužilac Hugo Hilenar je istakao da je osumnjičeni poznat policiji od ranije, pošto je 2021. osuđen za zlostavljanje životinja.

Tužilac je na istoj konferenciji za medije dodao da su motivi napadača još uvek nepoznati, prenosi BBC.

Podsetimo, svetski mediji su ranije objavili da je u pucnjavi u univerzitetskoj bolnici i u jednoj kući ubijeno "više osoba", a da je napadač (32), obučen u maskirnu uniformu, uhapšen.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 22:35